P E R S B E R I C H T 

Veghel, 28 september 2017,

Filmproducent Twinning Media uit Veghel heeft met de film Syrie (Radio Kobani) de derde prijs gewonnen bij de avond van de opdrachtfilm tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Het is een award voor audiovisuele doelgroepencommunicatie films, geproduceerd in Nederland. Een vakjury heeft uit meer dan 70 inzendingen van de beste opdrachtfilms van opdrachtgevers en producenten uit Nederland een selectie gemaakt in 3 verschillende categorieën: 1. Kwaliteit / Vakmanschap. 2. Creativiteit / Innovatie. 3. Effectiviteit. De film Syrie – de Zij-kant van de oorlog, ​is een bewerking van de lange documentaire Radio Kobani van Reber Dosky, ​een waargebeurd verhaal ​over de vrouw Dilovan Kiko met haar radiostation in Kobani.

D​e bewerking is door Twinning Media belangeloos gemaakt in opdracht van het 4 mei comité dodenherdenking Veghel in de categorie ‘Creativiteit / Innovatie’.

Voor de herdenkingsbijeenkomsten op 4 mei 2017 produceerde Twinning Media 3 filmportretten van werkelijk gebeurde verhalen uit WO1, WO2 en de situatie in het huidige Syrie. Het thema was; “De Zij-kant van de oorlog” waarbij we speciaal op zoek zijn gegaan naar de rol van de vrouw in de oorlog.

Facebook Comments